Samen op weg naar duurzame stadslogistiek

Amsterdam wordt drukker en voller.
Er komen elke dag grote voorraden de stad in.

Heb jij te maken met de bevoorrading van Amsterdam? Via Logistiek 020 brengen we ondernemers en logistieke partners samen om te werken aan oplossingen. Waarmee we de stad bereikbaar houden en leefbaar.

Op deze site vind je informatie over afspraken rondom bereikbaarheid. Inspiratie om ook zelf mee te werken aan een bereikbare en leefbare stad. En informatie over hoe je onderdeel kunt worden van Logistiek 020.

Uitgelicht

Het programma Stedelijke Logistiek van de gemeente Amsterdam is op 1 juli 2024 van start gegaan met een pilot om de logistieke problemen rond laden en lossen in de drukke wijk de Oude Pijp aan te pakken. Deze nieuwe aanpak is bedoeld om de toegankelijkheid voor leveranciers te verbeteren en verkeersopstoppingen te verminderen, wat een grote verbetering kan zijn voor zowel leveranciers als plaatselijke ondernemers en bewoners.

Nieuws

Beeld pilot laden en lossen Oude Pijp 4
Het programma Stedelijke Logistiek van de gemeente Amsterdam is op 1 juli 2024 van start gegaan met een pilot om...
10 juli 2024
Logistiek020-Spiegelei_A5_v2
Vanaf 1 januari geldt er in Amsterdam een uitstootvrije zone voor bedrijfs- en vrachtauto’s in het centrum, binnen de S100....
25 juni 2024
Dimitry van den Berg
Waar moeten we in de toekomst in Amsterdam meer ruimte voor maken? En waarvoor minder? Deze vraag staat centraal bij...
19 juni 2024

Meewerken aan een veilige, lichte, innovatieve en uitstootvrije logistiek in Amsterdam? Hieronder lees je wat jij allemaal kunt doen om bij te dragen. 

Logistiek 020 is het netwerk van bedrijven en organisaties in Amsterdam. Onze partners zijn koplopers in stadslogistiek voor een gezonde, veilige, leefbare en bereikbare stad. Zij dragen dit uit in hun bedrijfsvoering, deelname aan projecten en communicatie. Onze partners spelen een actieve rol in het Logistiek 020 netwerk.

Onze partners denken mee en adviseren over het beleid en maatregelen van de gemeente. Ze leggen de gemeente ook logistieke concepten en vraagstukken voor. En ze delen kennis en ervaring, denken met elkaar mee over oplossingen voor logistieke vraagstukken en zetten samen proeven op.

Wil je hierbij aansluiten? Neem contact met ons op.

Onze partners

picnic-square
bidfood-payoff-square
Renewi-square
Leen-Menken-Foodservice-square
Dura Vermeer
vrijbloed
sligro
gdh
dpd
Snel Shared Logistics
dhl
prezero

Wil je meer weten over duurzame logistiek? Bekijk de links en zie wat er allemaal al gebeurt op dit gebied.