Schoner

Uitstootvrij

Op weg naar uitstootvrij vervoer

Gezonde lucht is belangrijk voor bewoners en bezoekers van Amsterdam. De lucht die ze nu inademen is niet gezond genoeg. Dit komt grotendeels door het verkeer in de stad. Daarom werkt Amsterdam toe naar een stad waar verkeer rijdt dat geen schadelijke stoffen uitstoot. Milieuzones in de stad worden groter en strenger. Uiteindelijk wordt Amsterdam een uitstootvrije zone zonder benzine-, diesel-  of gasmotoren.

Wat zijn de regels?

Er zijn momenteel al milieuzones voor verschillende categorieën voertuigen in Amsterdam. En er worden voorbereidingen getroffen voor de invoering van een uitstootvrije zone. Een dergelijke uitstootvrije zone houdt in dat bestel- en vrachtauto’s die op benzine, diesel of gas rijden vanaf 1 januari 2025 niet meer binnen de ring A10 mogen rijden. Er gelden ook overgangsregels voor een aantal voertuigen. Doe de kentekencheck en zie wanneer de uitstootvrije zone ingaat. Het is de ambitie dat vanaf 2030 al het verkeer in Amsterdam uitstootvrij is.

Subsidies, adviezen en tips voor ondernemers

Op amsterdam.nl vind je allerlei nuttige informatie voor de overstap naar uitstootvrij vervoer. Van beschikbare subsidies en adviestrajecten tot informatie over elektrisch rijden en laden. Van bijeenkomsten met andere ondernemers tot handige rekentools voor maandlasten van een nieuwe bestelbus.

Lees meer

Veiliger

Lees meerLees meer

Lichter

Lees meer