Overstappen

Een aantal mogelijkheden voor de transitie naar uitstootvrij.

Logistiek020 biedt een aantal mogelijkheden voor de transitie naar uitstootvrij. Lees hier verder over alle overstapmogelijkheden.

1. Overstap van een dieselbus naar elektrische bus

De meest voor de hand liggende overstapmogelijkheid is dat je je dieselbus vervangt door een elektrisch voertuig. Dealers kunnen je informeren over de prijs, prestaties en onderhoudskosten van een elektrische bus en oplaadmogelijkheden. Leasen kan natuurlijk ook. Op welkeebestelbus.nl kan je zien welke elektrische modellen een goed alternatief zijn voor jouw huidige (diesel)bestelbus.

2. Levv’s (licht elektrische vrachtvoertuigen)

Je kunt ook overstappen op een licht elektrisch voertuig (Levv). Het voordeel van een licht elektrisch voertuig is dat hij veelal kleiner is dan een bus. Daardoor ben je flexibeler in het verkeer en met parkeren. Een Levv is goedkoper dan een bus. Op de aanbiederspagina op deze site kun je diverse leveranciers van Levv’s vinden.

3. Vrachtfietsen

Heb je geen bus vol gereedschap en materialen nodig, dan is wellicht een vrachtfiets een goed alternatief. Met een vrachtfiets heb je geen of minder last van files en van parkeerproblemen. Op de aanbiederspagina kun je diverse leveranciers van vrachtfietsen vinden.

4. Elektrisch deelvervoer

Als je maar af en toe de ruimte van een bestelbus nodig hebt, dan is elektrisch deelvervoer een mogelijkheid. Voor ritten van een dag kan dat via (bestel)auto’s die op straat te vinden zijn. Voor langere ritten zijn bij verhuurbedrijven elektrische bestelbussen te huren. Bekijk op onze aanbiederspagina welke aanbieders in en rondom Amsterdam te vinden zijn.

5. Hubs

Een hub is een overslagpunt van goederen. Je kunt gebruik maken van een hub en vanaf dat punt jouw goederen naar je winkel of werkplaats laten brengen. Er zijn ook hubs (in ontwikkeling) waar je als monteur je bus kunt parkeren en overstappen op een Levv of een vrachtfiets. Je kunt daarbij ook (aanvullend) gebruik maken van koerierdiensten die jouw materialen van een groothandel naar de bouwplaats kunnen brengen. Op de aanbiederspagina kun je diverse aanbieders van hubs vinden.

6. Uitstootvrije logistieke dienstverlening
Wellicht is het een optie voor je om het transport uit te besteden aan een duurzame logistiek dienstverlener. Bijvoorbeeld een fietskoerier. Goed om te weten: deze zijn altijd aangesloten bij landelijke netwerken, dus je kan al je klanten bedienen.