partner

Bidfood

Binnen Bidfood zijn we volop bezig met innovaties en we onderzoeken naar de mogelijkheden voor een wagenpark dat uitstootvrij is. In ons landelijke project transport denken we na over welke innovaties op het gebied van middelen, data, en systemen mogelijk zijn. Wij geloven dat er meerdere oplossingen zijn. In de toekomst rijden we niet alleen meer met vrachtwagens. Ook bakfietsen, licht elektrische voertuigen of vervoer dat (deels) over water gaat worden onderdeel van ons wagenpark.

We weten dat het reduceren van vervoersbewegingen noodzakelijk is. Daarom gaan we met klanten in gesprek om te praten over het verminderen van leverdagen of andere levertijden, om zo meer te kunnen bezorgen met minder middelen. Ook dat resulteert in minder vervoersbewegingen.

Daarnaast stappen we in diverse pilots om te ontdekken hoe we een stap richting de toekomst kunnen zetten. Zo doen we bijvoorbeeld mee aan de pilot vervoer over water in het gebied van de Nieuwmarkt. We doen dit om ervaring op te doen hoe dit werkt en te ontdekken waar processen geoptimaliseerd kunnen worden. Daarnaast werkten we samen met Foodlogica en Tring Tring om te kijken naar bevoorrading via kleiner alternatief vervoer.

Wij zijn aangesloten bij Logistiek 020 omdat we geloven dat samen innoveren nodig is als er straks geen traditionele leveringen meer mogelijk zijn in de binnenstad. Wij geloven dat we kunnen leren van andere partijen die tegen dezelfde problemen gaan aanlopen bij Zero Emissie bevoorrading. Wij staan tevens open  voor samenwerkingen met partijen om naar de combinatie van oplossingen voor zero emissie te kunnen vanaf 2025. 

Overige partners

picnic-square
Renewi-square
Leen-Menken-Foodservice-square
Dura Vermeer
vrijbloed
sligro
gdh
dpd
Snel Shared Logistics
dhl
prezero