partner

Leen Menken Foodservice Logistics

Leen Menken is van oudsher een familiebedrijf, maar in 2018 overgenomen door het Belgische bpost. Voor leveranciers van levensmiddelen verzorgen we de hele logistieke keten. Alle stromen zijn gekoeld of diepgevroren.

Bij Leen Menken zorgen we dat jouw gekoelde of diepgevroren product beschikbaar is voor de markt. Wij bieden opslag van 1 tot 1.000 pallets en bezorgen alle orders, of het nu 1 doosje is of 33 pallets. Wij faciliteren opslag, orderpick én transport, dagelijks en van klein tot groot.
Het behouden van de juiste temperatuur is daarbij van essentieel belang. Net als de routes naar de ontvangers. Direct bij consumenten of bedrijven bezorgen óf zaken doen met de groothandel én retail? Bij Leen Menken maken we beide mogelijk, vanuit één centraal distributiecentrum.
We doen mee aan Logistiek 020 omdat stadsdistributie de komende jaren gaat veranderen. Om onze klanten in de toekomst te blijven faciliteren, gaan we slimmer en efficiënter werken. En samenwerken. Samen bereik je écht meer.

Zo zijn we met Foodlogica aan de slag gegaan om vanuit een mobiele koelbox bestellingen per fiets naar de ontvanger te rijden. De mobiele koelbox blijft 24 uur koud zonder daarbij geluid te maken. De fietskoeriers van Foodlogica kunnen hiermee gedurende de hele dag bestellingen bezorgen bij klanten.
De aard van onze activiteiten (koel- en vriesopslag en logistieke diensten) heeft een impact op het milieu. Van de CO2-uitstoot van ons wagenpark en uitbesteed transport tot energieverbruik: we doen er alles aan om de impact zo laag mogelijk te houden.

Wij besteden veel aandacht aan het ecologisch en bewust plannen van de routes, gebruiken waar mogelijk duurzame verpakkingsmaterialen en kopen onze energie groen in. Het doel is om in 2025 al onze lastmile-activiteiten in de binnensteden CO2 neutraal uit te voeren door een combinatie van het compenseren en reduceren van de CO2-uitstoot.

Met onze diensten maken we de voedselketen voor onze klant zo kort en transparant mogelijk en dragen we bij aan het beperken van transport kilometers en voedselverspilling. Bij elke bedrijfsbeslissing is de impact op het milieu een belangrijke factor. Of het nu gaat om het vervangen van de verlichting, een nieuwe koelinstallatie of het vernieuwen van het wagenpark.

Overige partners

picnic-square
bidfood-payoff-square
Renewi-square
Dura Vermeer
vrijbloed
sligro
gdh
dpd
Snel Shared Logistics
dhl
prezero