partner

SNEL

SNEL Shared Logistics is in de Benelux een van de grootste fijnmazige distributiebedrijven op het gebied van retaildistributie. Ze is daarmee expert op het gebied van binnenstedelijke distributie. Het van oorsprong familiebedrijf is in 2020 overgenomen door Vos Logistics.

In een enorme nachtelijke cross dock operatie in Woerden worden zendingen van verschillende leveranciers bijeengebracht tot één samengestelde zending. Dit zorgt ervoor dat vrachtauto’s met een maximale beladingsgraad steden inrijden. Daarmee zorgen we voor minder verkeer èn minder stops bij de winkels. De beladingsgraad in de vrachtwagens wordt nog eens verhoogd door het zogenaamde double stock systeem, waardoor er twee pallets boven elkaar staan. 

SNEL heeft mede aan de basis gestaan van Logistiek 020 en heeft van verschillende Stadsdelen in Amsterdam (en ook andere steden) speciale ontheffingen gekregen bij restricties voor lengte, gewicht en tijden. Momenteel is SNEL/Vos Logistics nog actief in onderzoeken en besprekingen samen met de HvA (WPvA) naar een uitbreiding en veiliger maken van laad- en losplaatsen.

SNEL/Vos Logistics heeft altijd de schoonste motoren gereden in steden om de uitstoot van roetdelen tot een minimum te beperken. Inmiddels zijn er ook volledig elektrische distributievrachtwagens in bestelling om nu al te voldoen aan de definitieve ZE eisen in 2030.  

Overige partners

picnic-square
bidfood-payoff-square
Renewi-square
Leen-Menken-Foodservice-square
Dura Vermeer
vrijbloed
sligro
gdh
dpd
dhl
prezero