Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s 2024 binnenkort open

Delen

Ben je ondernemer of heb je een non-profitorganisatie? En koop of lease je een nieuwe, volledig uitstootvrije (emissieloze) bedrijfsauto? Je kunt binnenkort gebruik maken van de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA).

“Door de Tweede Kamerverkiezing van 2023 wordt begroting voor 2024 van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat later behandeld. De SEBA is onderdeel van deze begroting. Pas als de Eerste en Tweede kamer ermee akkoord zijn, opent de SEBA. De Tweede Kamer heeft het begrotingsvoorstel op 15 februari 2024 aangenomen. De Eerste Kamer behandelde het wetsvoorstel op dinsdag 2 april 2024. De SEBA opent hierdoor waarschijnlijk niet eerder dan halverwege april 2024”, aldus de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Meer informatie over de SEBA vind je hier.

Uitstootvrije zones

Vanaf 2025 gelden er uitstootvrije zones in de milieuzone voor taxi’s, bestel- en vrachtauto’s, brom- en snorfietsen en pleziervaart. Dat betekent dat voertuigen die per 2025 nieuw op kenteken worden gezet en pleziervaartuigen die nieuw zijn aangeschaft uitstootvrij moeten zijn als ze de zone willen betreden. Voor bestaande voer- en vaartuigen gelden overgangsregelingen en flankerende maatregelen om de transitie te kunnen maken. Meer informatie over de uitstootvrije zones vind je hier.