Raadpleging 'Amsterdam maakt Ruimte' - Vul de enquête in

Delen

Waar moeten we in de toekomst in Amsterdam meer ruimte voor maken? En waarvoor minder? Deze vraag staat centraal bij de online raadpleging waarvoor wethouder Melanie van der Horst onlangs het startsein gaf. Logistiek020 roept alle ondernemers op om de enquête in vullen. Er staat wat op het spel!

Afbeelding door Dimitry van den Berg

De ruimte wordt in Amsterdam steeds schaarser. Het aantal bewoners groeit, het aantal werkenden en ook de bezoekers nemen in de stad in de toekomst toe. Dat betekent dat er keuzes moeten worden gemaakt in de verdeling van de openbare ruimte.

Met het Koersdocument ‘Amsterdam maakt Ruimte’ heeft wethouder Van der Horst vorig jaar de discussie geopend. Ook bij de werkconferentie ‘Samen naar een nieuwe Amsterdamse logistiek’ dat Logistiek020 dit jaar organiseerde, stond het ruimtegebruik voor de logistiek centraal.  

Logistiek020 nodigt je uit om mee te denken over wat er moet veranderen, welke kansen en mogelijkheden er zijn, waar de nadruk op moet komen te liggen als het gaat om hoe de stad er in de toekomst uit komt te zien. Het is belangrijk dat inzichten en behoeften vanuit ondernemers en bedrijven worden meegenomen in de toekomstige verdeling van de ruimte.