Nieuwe CityHubs DHL dragen bij aan vernieuwing logistiek

Delen

DHL werkt hard aan de ontwikkeling van stadsdistributie in Amsterdam met de uitbreiding van het netwerk van CityHubs in Amsterdam West en Aalsmeer. De distributiespecialist roept bedrijven op om gebruik te maken van haar netwerk in de hoofdstad.

Via de nieuwe hubs waarmee DHL het aantal CityHubs rond Amsterdam op zeven brengt, bundelt het bedrijf ruim 11 miljoen pakketten per jaar en levert deze aan huishoudens, bedrijven, servicepunten en steeds meer via pakketkluizen. 

Goederen bundelen

“Een goede ontwikkeling”, zegt Ester Fabriek, stadsdeelbestuurder van Stadsdeel Amsterdam West bij de opening van de hub in het havengebied. “Het past binnen de ambities voor een autoluwe en leefbare stad. Innovaties als deze maken onze ambities mogelijk. We moeten de logistiek in Amsterdam slimmer organiseren. Er komen steeds meer bewoners en bedrijven en dus meer logistieke activiteiten bij. Een netwerk met CityHubs is nodig om steeds meer goederen gebundeld de stad in te laten gaan. Het is goed dat DHL hierin een voortouw neemt. Ik hoop dat veel bedrijven gebruik maken van netwerken als deze.” Fabriek vroeg speciale aandacht voor het afval van onder andere verpakkingen dat de komende jaren ook enorm groeit als we daar niets innovatiefs mee doen.   

Elektrische bestelauto’s 

Behalve efficiency realiseert DHL met deze hubs ook duurzame doelen van Amsterdam. De CityHubs in Amsterdam-West en Aalsmeer zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen, waarmee elektrische bestelauto’s opgeladen kunnen worden. Door hun ligging aan de rand van de stad zijn de routes kort. ‘Wij beleveren de hoofdstad met 400 auto’s waarvan ruim de helft nu al elektrisch is’, zegt een trotse Roelof Hofman, COO van DHL Parcel Benelux. ‘We wachten nog een op een deel van de elektrische bestelauto’s, waarvan de levering momenteel wereldwijd is vertraagd. In de tussentijd wordt de CO2 -footprint gereduceerd door het tanken van biodiesel, HVO 100.’