Subsidie voor private laadinfrastructuur opent dinsdag 24 september

Delen

Vanaf dinsdag 24 september kunnen ondernemers subsidie aanvragen voor de aanleg van laadinfrastructuur op eigen of gehuurd terrein. Voor de Subsidieregeling Private Laadinfrastructuur bij Bedrijven (SPRILA) is in totaal 42 miljoen euro beschikbaar.

Je krijgt subsidie voor een deel van de kosten voor laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen en de aanleg hiervan. Er is ook geld beschikbaar voor advies. Voorwaarde voor de SPRILA is dat laadinfrastructuur op eigen of gehuurd terrein wordt aangelegd, bijvoorbeeld een bedrijventerrein of distributiecentrum.

De hoogte van de subsidie is per aanvrager maximaal 350.000 euro per kalenderjaar. Via een rekentool op wat moet u weten voor uw aanvraag kun je direct zien of je in aanmerking komt voor meer of minder dan 25.000 euro subsidie. Dit is belangrijk om het moment te bepalen waarop je de subsidie aanvraagt.

Publieke laadpleinen

Daarnaast komt er geld voor de aanleg van publieke laadpleinen: 15 miljoen euro. Het loket voor de Subsidieregeling Publieke Laadinfrastructuur Zwaar Vervoer (SPULA) opent op 1 oktober. Deze laadpunten moeten op een locatie geplaatst worden die altijd en voor iedereen publiek toegankelijk zijn.

Subsidie aanvragen voor SPRILA Aanschaf en Advies is mogelijk vanaf dinsdag 24 september 9.00 uur tot en met 31 december 2024 12.00 uur. Aanvragen voor SPULA is mogelijk vanaf dinsdag 1 oktober 9.00 uur tot en met 31 december 2024 12.00 uur. Behandeling van de aanvragen is op volgorde van datum binnenkomst.

Meer informatie over de Sprila: zie Subsidieregeling Private Laadinfrastructuur bij bedrijven (SPRILA) Aanschaf (rvo.nl)

Meer informatie over de Spula: zie Subsidieregeling Publieke Laadinfrastructuur zwaar vervoer (SPULA)