Doe jij mee aan een pilot hub voor servicelogistiek?

Delen

Ben jij een monteur, loodgieter, elektricien of andere vakman die regelmatig in Amsterdam komt? En merk je dat je je bus met spullen en gereedschap steeds moeilijker kwijt kunt? Of hik je aan tegen de aanschaf van een elektrische bus door de komst van de zero-emissiezone? De gemeente zoekt samen met opdrachtgevers en ondernemers naar een oplossing voor deze problemen. Zo willen we een hub voor servicelogistiek testen. Doe jij mee aan een pilot?  

De gemeente wil als proef een centrale hub voor servicelogistiek openen waar je kunt overstappen van je eigen vervoer op een licht elektrisch voertuig met laadruimte. Er is in de hub afsluitbare opbergruimte waarin je je spullen veilig kunt achterlaten.

De aanleiding voor deze pilot is de steeds drukker wordende stad en minder beschikbare (parkeer)ruimte voor vaklui. Een hub is wellicht een goede oplossing die bijdraagt aan een betere leefbaarheid en bereikbaarheid van de stad. Bovendien kun je als bedrijf geld besparen door efficiëntere inzet van tijd en personeel en kun je de aanschaf van een elektrische bus besparen of uitstellen.

 We werken samen met verschillende partijen om uit te zoeken wat de beste aanpak is. We bieden je ondersteuning bij de overstap naar milieuvriendelijker vervoer en het vinden van de meest geschikte hublocatie voor jouw bedrijf.

Heb jij interesse om mee te doen aan deze pilot? Meld je aan bij hubs@amsterdam.nl of bezoek www.amsterdam.nl/hubs voor meer informatie.