Slim reizen met fiets of scooter tijdens sluiting Piet Heintunnel

Delen

De Piet Heintunnel gaat van 25 juni 2021 tot en met uiterlijk 30 september 2022 dicht voor al het ver­keer, behalve voor tram 26. We verwachten flink wat hinder. Daarom is het advies om een slim reis­alternatief te kiezen.

Er zijn verschillende acties in het leven geroepen om automobilisten enthousiast te maken voor een andere en slimmere manier van reizen. Deze staan allemaal vermeld en uitgelegd op de website amsterdambereikbaar.nl/pietheintunnel. Zo is voor mensen die wonen of werken in Amsterdam Oost het gebruik van een fiets of scooter bijvoorbeeld heel aantrekkelijk. Ze kunnen punten sparen voor afgelegde kilometers, voordelig een e-bike proberen of met een aantrekkelijk aanbod de elektrische deelscooter pakken.

Op de fiets sparen voor beloningen en donaties

Fietsen heeft tijdens de sluiting van de Piet Heintunnel vele voordelen. Je ontloopt de verkeershinder, het is gezond én het is mogelijk om punten te sparen voor gefietste kilometers. Die punten zijn inwisselbaar voor leuke cadeaus in de webshop, of kunnen gedoneerd worden aan een van de goede doelen in de buurt. Hoe meer kilometers, hoe groter de beloning. Het is een kwestie van aanmelden via fiets.pietheintunnel.nl – de registratiewebsite van Toogethr Cycles – daarna de app downloaden en die aanzetten tijdens fietsritten. Voor de échte fietsers staan er in de app ook meer dan 15 persoonlijke challenges klaar, die je uitdagen nog net die extra kilometer te trappen.

Voor een tientje een e-bike proberen

Is de reisafstand net te groot om dat op een ‘gewone’ fiets te doen, dan is de e-bike een slim alternatief. Bij lokale fietsenwinkels is met een eigen bijdrage van €10, een week lang een e-bike uit te proberen. Volledig verzekerd voor pech onderweg, schade en diefstal. Na afloop van de probeerperiode volgt een aantrekkelijk aanbod om de e-bike aan te schaffen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid via de werkgever voor langere tijd een e-bike te huren. Na het maken van een afspraak staat de e-bike op het gewenste tijdstip klaar en is het een kwestie van opstappen en trappen. En met de app van Toogethr Cycles zijn meteen weer punten te sparen. Niet alleen tijdens de probeer­week, maar ook daarna. Helmgebruik wordt logischerwijs geadviseerd.

Pak eens een deelscooter

Ook met de elektrische scooters van felyx en Check kunt u met de app van Toogethr Cycles punten sparen. Daarnaast is een deelscooter een snel, comfortabel en duurzaam alternatief voor de auto. Zeker tijdens de sluiting van de Piet Heintunnel. Met deze relatief nieuwe manier van deelvervoer profiteert de gebruiker van alle voordelen van een elektrische scooter, zonder last te hebben van de nadelen die kleven aan het bezit van een eigen scooter. In samenwerking met felyx en Check is gezorgd dat er tijdens de tunnelwerkzaamheden in het gebied rondom de Piet Heintunnel extra deelscooters beschikbaar zijn. Minder CO2-uitstoot, minder geluidsoverlast en minder verkeershinder. Meer reisplezier.

Alle slimme reismogelijkheden

Tijdens de werkzaamheden leiden we het verkeer om vanaf A10 via de afslagen S112 (Gooiseweg) en S116 (Nieuwe Leeuwarderweg/IJtunnel). Daardoor kan de reistijd vooral in de spits flink oplopen. Ook op andere plekken in de stad kan het drukker worden door verkeer dat een andere weg zoekt. Daarom is het advies een andere reismogelijkheid te kiezen. Naast acties voor de fiets, e-bike en deelscooter is het gebruik van P+R-terreinen, het openbaar vervoer en ‘plan-boek-betaal-app’ Amaze extra aan­trekkelijk gemaakt. Voor alle genoemde slimme reisalternatieven zijn kennismakings- en kortingsacties opgezet. Kijk hier voor alle acties en meer informatie.