Nieuwe snellaadlocatie in Zuidoost

Delen

Deze maand zijn twee nieuwe snelladers geïnstalleerd aan de Dalsteindreef in Zuidoost, dicht bij de Ziggo Dome en de JohanCruijff ArenA. Op deze goed bereikbare plek kunnen ondernemers in een korte tijd hun elektrische voertuig opladen. Een van de parkeervakken bij de laadpalen is extra lang, zodat ook grotere voertuigen (zoals bestelbusjes) er gemakkelijk bij kunnen.

Sneller laden met hoger vermogen

Snelladers zijn laadpalen met een hoger laadvermogen. Daardoor wordt in relatief korte tijd veel stroom aan een elektrisch voertuig gegeven. De snelladers zijn openbaar toegankelijk. De snelladers in Zuidoost leveren tot 120kW aan laadvermogen aan één voertuig en tot 60kW als twee voertuigen tegelijkertijd opladen. De laadpalen staan op een goed bereikbare locatie, vlak bij de A10. Waardoor het ideaal is om onderweg bij te laden. De stroom voor deze openbare snelladers wordt duurzaam opgewekt.

Grote parkeervakken: ook beschikbaar voor bestelbussen

Met deze nieuwe locaties wordt elektrisch laden toegankelijker voor voertuigen die de stad bevoorraden. Dit draagt bij aan de ambitie van de stad om vanaf 2025 alleen uitstootvrije stadslogistiek te hebben. Er zijn op deze locaties vier bestaande openbare dwarsparkeervakken én een lang langparkeervak voor grotere voertuigen.

Schone en gezonde stad

De gemeente zet zich in voor een groene en gezonde stad. Ze werkt toe naar een stad met alleen uitstootvrij verkeer in 2030. Daardoor komen er steeds meer elektrische voertuigen bij, die zorgeloos en gemakkelijk moeten opladen met duurzaam opgewekte stroom. De gemeente faciliteert daarom een mix aan laadfaciliteiten. Zo zijn er ruim 3.000 reguliere openbare laadpalen (dat zijn 6.000 laadpunten) in Amsterdam en 34 snelladers van de gemeente. Daarnaast zijn er meer dan 50 snelladers te vinden op private bedrijfsterreinen.

Meer informatie over laadtarieven.