PostNL zet nieuwe stap naar stadsvriendelijke pakketbezorging

Delen

Vanuit het PostNL-pakkettensorteercentrum in Amsterdam Zuid-Oost (Duivendrecht) worden de pakketten bij consumenten en bedrijven in de Amsterdamse binnenstad bezorgd.

Melanie van der Horst, wethouder Verkeer, Vervoer en Luchtkwaliteit van Amsterdam:

“Het is zo belangrijk dat we de bezorging en bevoorrading snel verduurzamen, want de lucht in onze stad moet gezonder. Fijn dat PostNL voor de troepen uit loopt en nu al bezig is met de overstap naar elektrisch vervoer. Vanaf 2025 komt er een uitstootvrije zone voor alle stadslogistiek in de stad.”

Lodewijk Aandewiel, projectmanager LEVV bij PostNL:

“82% van de consumenten vindt de verbetering van de verkeersveiligheid én minder geluid de grootste voordelen van de LEVV. We zijn dan ook blij dat er ook in de drukke binnenstad van Amsterdam steeds schoner en slimmer bezorgd kan worden met deze wagentjes.”

Voorloper in duurzame logistiek

PostNL wil vooroplopen in duurzame logistiek. De losse pakketten, meestal gericht aan consumenten, bezorgt PostNL met pakketbusjes die nu al vaak elektrisch zijn of rijden op biobrandstoffen. In 2025 wil PostNL in 25 Nederlandse binnensteden uitstootvrij bezorgen. In de stadscentra wordt daarnaast steeds meer met kleine, duurzame voertuigen zoals cargobikes en LEVV’s bezorgd. Amsterdam is na Den Haag, Arnhem en Groningen de vierde stad in Nederland waar PostNL met LEVV’s pakketten rondbrengt.

Over de LEVV

De LEVVS´s worden in Nederland geproduceerd en zijn speciaal voor PostNL doorontwikkeld voor pakketbezorging. Elke ingezette LEVV vervangt een pakketbus en is 40% smaller dan een reguliere bus. Ze rijden 100% elektrisch en verbruiken 5 tot 10 keer minder dan een elektrische bus. Lees hier meer over duurzaamheid bij PostNL.

Bron: Postnl.nl