VebaBox maakt de laatste kilometers van foodlogistiek kostenefficiënt

Delen

Door middel van dit systeem, in combinatie met een gekoelde ladingdrager, wordt de klant in staat gesteld koel- en vriesleveringen te monitoren en te sturen. Het maakt hierbij niet uit hoe de keten eruitziet en welke partij het uiteindelijke transport verricht. Hierdoor kan koel- en vriestransport een gewoonte worden, in plaats van het dure speciaal transport dat het nu is.

Inzicht en controle
‘VebaBox Smart is niet alleen een systeem waarbij we ‘real time’ plaats en temperatuur kunnen meten. Het is een modulair opgebouwd IoT-platform waarbij de klant in staat gesteld wordt om een veelvoud aan nieuwe functies toe te kunnen voegen aan het traditionele loggen. Door de 2-weg communicatie kan er actief met de VebaBox gecommuniceerd worden. Dit stelt de klant in staat om actief op afstand aan te sturen, nieuwe analyses uit te voeren of zijn zending uit te besteden. Er blijft altijd volledige controle bestaan over de kwaliteit van de levering. Dit systeem kan gebruikt worden in zowel actief gekoelde systemen als passief gekoelde bakken/kratten of in combinatie met elkaar,’ aldus Roland van de Ven, Managing Director van VebaBox.

Combineren van zendingen

Zendingen van verschillende leveranciers zijn te combineren. Het order- en logistieke proces kan gekoppeld en geautomatiseerd worden. Leveranciers hebben volledige controle over de condities waarbinnen ze hun producten leveren en klanten weten vrij nauwkeurig wanneer producten geleverd worden. Hierdoor wordt het aantal vervoersbewegingen in de stad drastisch verlaagd, komen er minder vervuilende voertuigen op de weg en ontstaan er minder opstoppingen in de stad.

De voordelen op een rij

De kwaliteit van de producten blijft onder controle en klanten weten vrij nauwkeurig wanneer de producten geleverd gaan worden. Er is geen koelhuis of vervuilende koelauto meer nodig. Dit zorgt voor minder onnodig energieverbruik. De winst voor de transportpartijen, is dat zij de spullen op tijd de stad in krijgen. Wanneer je het pay per use model eraan koppelt, betaal je alleen de kosten voor dat deel wat relevant is voor jouw stuk van de keten. Je hebt de mogelijkheid om binnen één systematiek verschillende vervoersmiddelen toe te passen.

Meer informatie over VebaBox vind je hier.