Zero Emissie evenement Regio Amsterdam

Delen

Gemeentes Amsterdam, Haarlem, Zaanstad, de Vervoerregio Amsterdam en Schiphol organiseren op 25 november 2024 in de Kromhouthal in Amsterdam het Zero Emissie evenement Regio Amsterdam. Dit evenement is gericht op ondernemers die zakelijk met een bestelauto of vrachtauto in deze plaatsen rijden en daar te maken krijgen met zero emissiezones. Het evenement is gratis toegankelijk.
Vanaf 1 januari 2025 geldt in Amsterdam een uitstootvrije (zero emissie) zone. Haarlem volgt op 1 juni 2025, Zaandam en Schiphol op 1 januari 2026. Dat betekent dat ondernemer misschien volgend jaar moeten over stappen op een elektrische bestelbus of vrachtauto om de zones in te kunnen komen. Ook als ze gebruik kunnen maken van overgangsregelingen is het raadzaam om op tijd te starten met de voorbereiding op de overstap naar elektrisch vervoer.
Het evenement duurt van 15.00 tot 21.00 uur en heeft een doorlopend programma waarbij ondernemers op elk moment binnen kunnen lopen. Ze kunnen in de Kromhouthal kennismaken met meer dan 40 uitstootvrije voertuigen: trucks, bestelauto’s, licht elektrische voertuigen en vrachtfietsen. Daarnaast staan experts op gebied van zero emissiezones, laadinfrastructuur, en financiering klaar om ondernemersvragen te beantwoorden.
Aanmelden

Meer informatie en aanmelden zie: www.zera-aanmelden.nl

De Kromhouthal

Gedempte Hamerkanaal 231
Amsterdam-Noord
Parkeren: op 3 minuten lopen gratis parkeren
De Kromhouthal is gemakkelijk te bereiken met de auto en met het openbaar vervoer.
Zie https://kromhouthal.com/bereikbaarheid/

Partners

Het Zero Emissie evenement Regio Amsterdam wordt georganiseerd door de gemeente Amsterdam, Vervoerregio Amsterdam, gemeente Haarlem, gemeente Zaandam en Schiphol.

Promotors
Het evenement Zero Emissie Regio Amsterdam wordt gepromoot door: Amsterdam City, Bouwend Nederland, evofenedex, Hibin, Koninklijke Horeca Nederland, MKB Amsterdam, Nederlandse Vereniging voor Afbouwbedrijven (NOA), ORAM, Schoonmakend Nederland, Straatwerk Nederland, Transport en Logistiek Nederland (TLN), Techniek Nederland, VEBAN, Vereniging Elektrische Rijders, VLOK en VNO/NCW West.