Vrachtwagens langer dan 10 meter mogen binnenstad Weesp niet meer in

Delen

Verbodsborden

Het verbod is aangeven met verkeersborden op alle wegen die naar de binnenstad toe leiden, gezien vanaf de binnenring. Borden zijn geplaatst aan het begin van de Herensingel, M. Nijhoffstraat, Jan Tooropstraat, Casparuslaan en Prinses Irenelaan en alle andere mogelijke ingangen waar vrachtwagens langer dan 10 meter door kunnen rijden.

Terugdringen overlast

Met dit verbod geeft het bestuur van stadsgebied Weesp gehoor aan bewoners, die al jaren in de binnenstad overlast ervaren, veroorzaakt door grote vrachtwagens met opleggers. Dit bleek uit een enquête en online bijeenkomst, die is gehouden onder bewoners en ondernemers. In juni 2021 heeft de toenmalige gemeente Weesp ondernemers op de hoogte gesteld van het voornemen om vrachtwagens langer dan 10 meter uit de binnenstad van Weesp te weren. Een aangepast verkeersbesluit werd mei 2022 gepubliceerd. Omdat er geen bezwaren zijn binnengekomen, is het verkeersbesluit van kracht geworden en gaat de gemeente Amsterdam over tot de uitvoering van de maatregel.

Uitzondering

Deze maatregel geldt niet voor vrachtwagens langer dan 10 meter van de VOMAR en Albert Heijn, die via de C.J. van Houtenlaan en de Groeneweg aan moeten rijden richting de laad- en losplek van deze supermarkten. Anders zou dit leiden tot een onaanvaardbare, dagelijkse toename van kleinere vrachtwagens en daar is de verkeersveiligheid op deze route niet bij gebaat.