Webinars en inloopbijeenkomsten uitstootvrije zone 

Delen

Amsterdam werkt net als 30 tot 40 andere gemeenten aan een uitstootvrije zone vanaf 1 januari 2025 voor bestel- en vrachtauto’s. Dit betekent dat vanaf 1 januari 2025 nieuwe bestel- en vrachtauto’s binnen de Ring A10 uitstootvrij moeten zijn. Ook hybride voertuigen vallen onder deze regel. Alleen bestel- en vrachtauto’s die elektrisch of op waterstof rijden, mogen na 1 januari 2025 nog de uitstootvrije zone in. Voor een aantal bestaande bestel- en vrachtauto’s gelden overgangsregelingen. Voor meer informatie ga naar amsterdam.nl/uitstootvrijvervoer.

Overgangsregelingen

Geef je mening (zienswijze)

Van 11 september tot 23 oktober 2023 kunnen ondernemers hun mening delen over de uitstootvrije zone via amsterdam.nl/inspraak. Jouw betrokkenheid als ondernemer is cruciaal voor de toekomst van de zone en kan het verkeersbesluit beïnvloeden. De gemeente Amsterdam organiseert diverse evenementen om je te informeren en jouw mening te horen.

Webinars
Op 13 september om 16.00 uur en 20 september om 19.00 uur kun je digitaal deelnemen aan webinars waarin de gemeente je informeert over de nieuwe regels. Ook is het mogelijk om vragen te stellen in de chat. Meld je aan via amsterdam.nl/webinaruitstootvrij.

Inloopbijeenkomsten
Tijdens de inspraakperiode worden er in alle stadsdeel informatiebijeenkomsten gehouden waar je tussen 17.00-20.00 uur kunt binnenlopen. Tijdens deze bijeenkomsten is het mogelijk om jouw mening te delen. Zie hieronder de data en locaties:

  • 25 september, Stadsloket Noord, Buikslotermeerplein 2000  
  • 2 oktober, De Vlugt Amsterdam, Burgemeester de Vlugtlaan 125
  • 11 oktober, Buurtcentrum de Witte Boei, Kleine Wittenburgerstraat 201
  • 18 oktober, Stadsloket Zuidoost, Anton de Komplein

EV EXPERIENCE

Ervaar elektrisch rijden tijdens EV Experience op Circuit Zandvoort

De EV (Electric Vehicle) Experience vindt plaats van donderdag 21 t/m zaterdag 23 september 2023. De gemeente Amsterdam nodigt je van harte uit voor een onvergetelijke dag op de EV Experience, hét evenement dat volledig in het teken staat van elektrisch vervoer.

Op vrijdag 22 september wordt het Circuit van Zandvoort omgetoverd tot een inspirerende plek voor de zakelijke markt. Er zijn verschillende interessante workshops en lezingen over de overstap naar elektrisch vervoer. De pitboxen zijn omgebouwd tot pop up stores met diverse automerken en leveranciers. En op de paddock vind je nieuwe e-mobility solutions, zoals, e-bikes, steps, scooters en electric motorcycles. En het blijft niet bij kijken alleen. De nieuwste modellen EV’s staan klaar voor een proefrit op het circuit! Mis deze kans niet en meld je aan voor (maximaal twee) GRATIS toegangskaarten.

Wanneer: Vrijdag 22 september
Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur
Locatie: Circuit van Zandvoort, Zandvoort aan Zee.

Gemeente Amsterdam Stand
In het streven naar een leefbare stad zonder schadelijke uitstoot, werken ongeveer 30 gemeenten aan uitstootvrije zones voor bestel- en vrachtauto’s. Heb je vragen over de overstap? Bij de gemeente-stand krijg je persoonlijk advies door professionals uit de branche. Zij staan klaar om alle vragen te beantwoorden, of het nu gaat over kosten, subsidies, bedrijfsvoering/logistiek, opstarten, laadvoorzieningen, netcapaciteit en meer.

Gratis toegangskaarten
Voor toegang tot de EV Experience heb je een toegangskaart nodig, aangeboden door de gemeente Amsterdam. Vraag jouw persoonlijke code aan voor (maximaal twee) gratis toegangskaarten via amsterdam.nl/evexperience.