PreZero werkt aan de toekomst van afval

Delen

Logistiek 020-partner PreZero haalt afval op en maakt er nieuwe grondstoffen van. Zo wordt er steeds meer hergebruikt van wat we met z’n allen weggooien. Hiermee maakt PreZero de weg vrij voor een samenleving die minder grondstoffen nodig heeft.

Samen met haar concurrent Renewi is PreZero gestart met Green Collective. Green Collective brengt afvalinzamelaars in steden samen. Zij rijden met gezamenlijke wagens èn combineren hun routes om bedrijfsafval op te halen. Hierdoor rijden er minder wagens door de steden. Wat zorgt voor een schonere, beter bereikbare en veiligere binnenstad. Gemeenten profiteren van de voordelen, zonder er zelf naar om te kijken.

Een ander initiatief is het creëren van retourlogistiek. In samenwerking met PostNL maakt PreZero gebruik van de vele busjes die dagelijks de stad inrijden om post te bezorgen. Deze busjes rijden vaak weer leeg de stad uit. Deze busjes worden nu in gezet om afval op te halen. Dit leveren ze vervolgens in bij een hub van Green Collective aan de rand van de stad. Daar wordt het afval verder verwerkt.

PreZero is Logistiek020- partner. Ze is een belangrijke koploper in het creëren van een stad die uitstootvrij, innovatief, veilig en licht is. Ben jij ook een koploper en wil je jouw kennis delen? Meld je dan aan als Logisitiek020-partner.