Oproep aan technisch dienstverleners die makkelijker in Amsterdam willen werken – enkele plaatsen vrij bij “Meet & Match”

Delen

Ben jij technisch dienstverlener en voel je ervoor om mee te doen aan een proef in Amsterdam om met een elektrisch voertuig naar je klanten in de binnenstad te gaan, zonder dat je die zelf hoeft aan te schaffen? Kom dan naar de ’Meet & Match’ bijeenkomst. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar.

Meld je aan en laat je vrijblijvend informeren over aanbod vrachtfietsen en Licht Elektrische Voertuigen (LEV) en de werking van een hub voor servicelogistiek tijdens de Meet & Match bijeenkomst in Amsterdam. Ook praat je dan mee over type voertuig en gewenste service in de hub.

Datum: 12 juni 2024 / Tijd: 13.00-17.00 uur / Locatie: Passenger Terminal Amsterdam, Piet Heinkade 27, Amsterdam

De achtergrond

Monteurs, loodgieters, elektriciens of andere vakmensen die regelmatig in Amsterdam werken merken dat ze hun bus met spullen en gereedschap steeds moeilijker kwijt kunnen. Of ze hikken aan tegen de aanschaf van een elektrische bus door de komst van de zero-emissiezone in 2025. Of misschien hebben ze af en toe alleen een vrachtfiets of LEV nodig om klanten in het drukke centrum te bedienen. De gemeente zoekt samen met technisch dienstverleners naar een oplossing voor deze problemen. Zo willen we een hub voor servicelogistiek testen.

We willen een eerste hub voor servicelogistiek openen in de Piet Hein garage (dus net buiten de zero-emissie Zone 2025) in Amsterdam, waar je kan overstappen van je eigen vervoer op een licht elektrisch voertuig met laadruimte.

Op 12 juni brengen we technisch dienstverleners en ongeveer 20 aanbieders van LEVs en vrachtfietsen samen om met locatiebeheerder en operationeel management in te gaan op de inrichting van een hub. Wat heb jij nodig qua voertuig en opslag, hoe werkt het reserveren van een vrachtfiets of LEV en tegen welke kosten? Welke voordelen zijn te behalen?

De aanleiding voor deze pilot is de steeds drukker wordende stad en minder beschikbare (parkeer)ruimte voor vaklui. Een hub is wellicht een goede oplossing die bijdraagt aan een betere leefbaarheid en bereikbaarheid van de stad. Bovendien kun je als bedrijf geld besparen door efficiëntere inzet van tijd en personeel en kan je de aanschaf van een elektrische bus besparen of uitstellen.

Heb jij interesse om mee te doen aan deze pilot? Meld je aan bij hubs@amsterdam.nl of bezoek www.amsterdam.nl/hubs voor meer informatie.