Gezocht: Aanbieders licht elektrische voertuigen of vrachtfietsen voor technische dienstverleners- Meet & Match op 12 juni (13-17 uur)

Delen

Ben jij een aanbieder van een licht elektrisch voertuig (LEV) of van een elektrische vrachtfiets geschikt voor technische dienstverleners zoals loodgieters, onderhoudsmonteurs en elektriciens? Wil je met deze dienstverleners in gesprek, jouw voertuig presenteren en hen overtuigen dat jouw voertuig hen kan helpen in een stad met een Zero-Emissiezone? We organiseren een kleinschalige Meet & Match in Amsterdam op woensdag 12 juni van 13.00 tot  17.00 uur.

De gemeente Amsterdam voert op 1 januari 2025 een Zero Emissie (ZE)-zone in. Daarnaast wordt het aantal parkeerplekken in de stad steeds beperkter en zijn de parkeerkosten hoog. Tijd voor een slimmer alternatief voor de vele bestelbussen die dagelijks de stad in rijden.

Pilot

De gemeente wil graag samen met technisch dienstverleners en aanbieders van LEV’s of elektrische vrachtfietsen in een pilot aantonen dat een overstaphub voor technisch dienstverleners kan werken. Zo’n hub is een parkeerlocatie aan de rand van de ZE-zone. De technisch dienstverlener komt met zijn eigen bus of ander vervoermiddel naar de hub en stapt over op een voertuig voor de “last mile“ naar de klant in de stad. Het grote voordeel voor de dienstverlener: hij of zij hoeft zelf geen elektrische bus aan te schaffen en kan toch de klant blijven bedienen. Ook zijn LEV’s of vrachtfietsen handiger en sneller in de stad.

Meet & Match

Op woensdag 12 juni willen we een kleinschalige “Meet & Match”- bijeenkomst organiseren voor een aantal geïnteresseerde technisch dienstverleners (woningcorporaties, bouwbedrijven en installatiebedrijven). Het doel is om gezamenlijk een verdiepingsslag te maken op het vervoeraanbod in de hub, de kosten en voordelen van de hub. Jij kunt hier je LEV plaatsen, toelichten en laten testen. Als je er niet bij kan zijn maar toch je LEV of elektrische vrachtfiets onder de aandacht wilt brengen, kan je ook je promotiemateriaal toesturen. Uiteindelijk bepalen de technisch dienstverleners de voertuigen in de hub.

Let op: voor aanbieders van een elektrische vrachtwagen of bus is deze bijeenkomst niet geschikt. We zoeken alleen lichte elektrische voertuigen!
Aanmelden

Je kunt je aanmelden bij hubs@amsterdam.nl (t.a.v. Sandra Hueber). Je krijgt een factsheet toegestuurd waarop je alle specificaties van je aanbod kunt invullen.

Voor meer informatie: Sandra Hueber 06 41018633 of mail naar hubs@amsterdam.nl