AA Verhuizers opent logistieke hub Hubakee 

Delen

AA Verhuizers opent binnenkort een nieuw bedrijfspand in Halfweg en introduceert een nieuwe dienst genaamd ‘Hubakee’. Ze willen hiermee inspelen op de milieuzones zonder emissie die vanaf 2025 van kracht zullen zijn. De hub zal fungeren als een centrale plek aan de rand van de stad waar goederen van verschillende leveranciers tijdelijk worden opgeslagen voordat ze emissievrij naar hun eindbestemming worden vervoerd. Op 1 juni opent AA Verhuizers de deuren van de nieuwe locatie.

Vanuit deze hub in Halfweg zal AA Verhuizers de Hubakee-dienst gebruiken voor verschillende logistieke activiteiten, zoals het verzamelen van leveringen van diverse partijen en deze gezamenlijk afleveren bij de klant. Ook zullen onderweg naar de hub enkele tussenstops worden gemaakt om producten en materialen in te zamelen, te sorteren en te recyclen. Het doel is om de stad in te rijden met een volgeladen voertuig en weer vertrekken met een volle lading. 

AA Verhuizers verruilt eind mei Nieuw-Vennep voor Halfweg en sluit zich aan bij het initiatief Circulair Hub Amsterdam. Dit initiatief, opgezet door Recycling.nl, brengt verschillende partijen samen om een alles-in-één oplossing te bieden voor het aan- en afvoeren van goederen.

Oog voor een duurzame toekomst

Met de nieuwe hub wil AA Verhuizers bijdragen aan een duurzame toekomst voor de logistiek in de regio. Door de hub aan de rand van de stad te plaatsen, kunnen ze de vrachtwagens efficiënter beladen, worden er minder transportbewegingen in de stad gemaakt en is er de mogelijkheid om gebruik te maken van duurzame alternatieven voor de laatste kilometers van het transport.

Hierbij spelen Hubakee en de nieuwe locatie een grote rol. Zo zei Bart-Jan Buchner, Directeur van AA Verhuizers en oprichter van Hubakee: “De vestiging licht aan een vaarwater, de Ringvaart, en dat zal in de toekomst ook potentieel bieden voor het aan- en afvoeren van goederen zowel van en naar de hub als van en naar de stad.”