Nieuwe snellaadlocaties in Amsterdam Noord

Delen

Deze maand zijn twee nieuwe snelladers geïnstalleerd; een aan de Beverwijkstraat en een tweede aan de Slufter, dichtbij de winkelcentra Boven ’t Y en Waterlandplein. Op deze goed bereikbare plekken kunnen ook ondernemers in een korte tijd hun elektrische voertuig opladen. De plekken zijn geschikt voor bestelbussen en kleine vrachtwagens. 

Sneller laden met hoger vermogen 

Snelladers zijn laadpalen met een hoger laadvermogen waardoor in relatief korte tijd veel stroom aan een elektrisch voertuig kan worden gegeven. De snelladers zijn openbaar toegankelijk en leveren 50kW aan laadvermogen aan één voertuig. De stroom voor de openbare snelladers is duurzaam opgewekt.

 

 

Schone en gezonde stad 

De gemeente zet zich in voor een groene en gezonde stad en werkt aan een stad met verkeer dat geen schadelijke stoffen uitstoot met alleen maar uitstootvrij verkeer in 203o. Er komen steeds meer elektrische voertuigen bij en die moeten zorgeloos en gemakkelijk kunnen opladen met duurzaam opgewekte stroom. De gemeente faciliteert daarom een mix aan laadfaciliteiten. Zo zijn er ruim 3.000 reguliere openbare laadpalen (dat zijn 6.000 laadpunten) in Amsterdam en 36 snelladers van de gemeente (en meer dan 50 snelladers op privéterreinen die de markt aanbiedt).

Een overzicht van laadpalen en snelladers in de Amsterdam is te vinden via: Data en informatie (amsterdam.nl)

Meer informatie over laadtarieven:  Wat kost het opladen van een elektrisch voertuig in Amsterdam?