Nieuwmarkt onbereikbaar voor vrachtwagens zwaarder dan 7,5 ton

Delen

Tussen maandag 8 mei en zaterdag 10 juni kan de Nieuwmarkt en omgeving niet worden bereikt door voertuigen zwaarder dan 7,5 ton. Leveranciers en andere vervoerders moeten hun klanten daarom op een andere manier bevoorraden.

Vanaf 8 mei wordt de Sint Antoniesbreestraat afgesloten vanwege geplande werkzaamheden aan het fiets- en voetpad. Deze werkzaamheden duren naar verwachting zo’n 5 weken. In deze periode is alleen verkeer mogelijk richting de Nieuwmarkt via de Kloveniersburgwal. Hier geldt echter een verbod voor voertuigen zwaarder dan 7,5 ton vanwege de slechte staat van de kademuur. Ook voertuigen met een Zone Zwaar Verkeer-ontheffing mogen hier niet rijden.

Situatie Nieuwmarkt

Kwetsbare kades

“Wij begrijpen dat deze situatie ongemak kan opleveren voor bedrijven, zegt Jupijn Haffmans, logistiek adviseur van de gemeente Amsterdam. ‘Maar het is ook wel de toekomst van het Wallengebied en andere delen van de stad waar we de kwetsbare kades moeten ontzien. Dat vraagt om creatieve en innovatieve oplossingen. Die moeten worden gezocht in minder zwaar verkeer en in meer vervoer over water om onze kwetsbare kades en bruggen te beschermen.”

Vervoer over water

De gemeente Amsterdam heeft contact opgenomen met een groot aantal groothandels en leveranciers om met hen vervoer over water en/of de inzet van kleinere voertuigen te bespreken. Ook zijn afspraken gemaakt met de grootste bedrijfsafvalinzamelaars over het inzetten van kleinere voertuigen. De meeste partijen zetten kleiner vervoer in of maken gebruik van vervoer over water.

Persoonlijk

“We vonden het belangrijk om deze situatie, ook met het oog op de toekomst, zoveel mogelijk persoonlijk te bespreken met ondernemers”, vervolgt Haffmans. “We denken dat we een groot deel van hen bereikt hebben zodat iedereen ervan weet en maatregelen kan nemen.”

Wil je meer informatie of heb je vragen over de bevoorrading van de Nieuwmarkt, neem contact op met logistiek adviseur Jupijn Haffmans.

Email: werkzaamhedencentrumoost@amsterdam.nl
Telefoonnummer: 06 2824 7798

Logistiek adviseur Jupijn Haffmans informeert transporteurs over situatie Nieuwmarkt