Koffie Elektrisch 16. DecemberDec. 2021 10:00 - 12:00 Europe/Amsterdam

We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan het webinar Koffie Elektrisch op 16 december van 10.00 uur tot 12.00 uur.

 

De vraag naar elektriciteit in Amsterdam stijgt snel, de komende 10 jaar moet het netwerk verdubbeld worden. Hierdoor ontstaat er krapte op het elektriciteitsnetwerk en kunnen er knelpunten ontstaan. Wat betekent deze energiecongestie voor de transitie naar uitstootvrij vervoer, welke impact heeft de transitie op het net? Onze gastspreker Huub Hendriks van netbeheerder Alliander gaat hier tijdens het plenaire deel dieper op in. Daarnaast komt Guy Konings van Essent aan het woord. Essent werkt aan integrale, slimme en efficiënte energieoplossingen waaronder laadinfra voor stadlogistiek. Hiermee maken ze iedere ontwikkeling mogelijk, ondanks de uitdagingen op het elektriciteitsnet.

 

Ook komt de uitstootvrije vaart aan bod. Voor pleziervaart is de ambitie om in 2025 in het centrum uitstootvrij te varen en in 2030 in alle binnenwateren van Amsterdam. En voor transportvaart is de ambitie uitstootvrij transport over het water in 2025. Frank de Jong van Kenco vertelt over de mogelijkheden en ontwikkelingen inzake elektrisch/uitstootvrij varen. En Rick Rutte van Rutte Groep licht met een case de combi laadoplossingen toe.


Verdiepingssessies

Aansluitend zijn er 3 korte verdiepingssessies van 25 minuten. U kunt aan één van deze verdiepingssessies deelnemen.


Laadinfra uitstootvrij vervoer

Wat zijn de mogelijkheden om voor laadinfra aan de slag te gaan met lokale opwek, batterijopslag en slim laden. En wat zijn de mogelijkheden om met zo’n laag mogelijke aansluiting toch voertuigen te kunnen laden. Wie heeft goede ideeën, oplossingen of voorbeelden. In deze verdiepingssessie gaan we graag met u hierover in gesprek. Met Guy Konings van Essent en Bertien Oude Groote Beverborg, projectmanager laadinfrastructuur gemeente Amsterdam.


Laadinfra voor stadslogistiek over water

Om uitstootvrij transport over water mogelijk te maken moeten we een fijnmazig netwerk aanleggen van laad-loslocaties. Welke locaties zijn hiervoor geschikt en waar moet het aan voldoen? Wat zijn kansen en uitdagingen bij uitstootvrij transport over water? En wat zijn hierbij de innovatieve, duurzame en veilige vaar- en laadoplossingen? We gaan graag met u hierover in gesprek samen met Rick Rutte van Rutte Bouw en Thomas Vernooij, beleidsadviseur programma varen gemeente Amsterdam.


Uitstootvrije pleziervaart

Ondernemers Frank de Jong van Kenco en Marcel Schaap van de Stille Boot, vertellen over de innovatieve, duurzame en veilige vaar- en laadoplossingen waar ze mee bezig zijn. En welke technologische ontwikkelingen ze nu en in de toekomst zien op het gebied van uitstootvrij varen.

 

Wat zijn de kansen en uitdagingen die we zien bij uitstootvrije pleziervaart? Hoe kunnen we de branche en ondernemers die bezig zijn innovatieve, duurzame en veilige vaar- en laadoplossingen betrekken bij deze ontwikkelingen, daar gaat Eveline Wiebes, beleidsadviseur programma varen gemeente Amsterdam, graag met u over in gesprek.

 

Na de verdiepingssessies komen we weer samen bij het plenaire deel.

 

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Reacties

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Vandaag stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Datum

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Door openweathermap.org