Nieuws

banner site logistiek 020
VebaBox Smart is een modulair Internet of Things-platform, waar klanten de mogelijkheid krijgen het vervoer van producten naar de eindafnemer anders in te richten. Een duurzame en slimme oplossing die veel voordelen biedt voor stadslogistiek. VebaBox nam met dit project deel aan de Future Food Logistics Challenge.
64082-014-mist-centrum-18jan2022-e-v-eis
In de komende jaren gaat steeds meer transport in Amsterdam over water. Zo verminderen we het verkeer over de weg en dragen we bij aan een uitstootvrije, verkeersveilige en leefbare stad. De openbare ruimte in de stad is schaars, terwijl de ruimtebehoefte in de stad groot is.
Prijsuitreiking-1280x960
Zoev City is de winnaar van de Food Logistics Challenge Amsterdam 2022. De aanbieder van goederenvervoer over water nam op 15 november de prijs in ontvangst. “Het vergde jaren van bloed, zweet en tranen, maar Zoev City zorgt met zijn partners dat leveringen aan de horeca op de nagenoeg afgesloten Wallen ook in de toekomst door kunnen gaan”, aldus juryvoorzitter Veronique Meines van de Topsector Logistiek.
foto artikel etrucks
Elektrische vrachtwagens zijn er nog maar in kleine aantallen in Nederland. Toch moeten ook vrachtwagens in 2040 allemaal elektrisch zijn. De pioniers die al rijden met deze vrachtwagens ondervinden daarbij vaak uitdagingen op het gebied van laden. Want onderweg snelladen is voor ETrucks vaak problematisch.
koffie_elek3
Op 6 december vindt de volgende Koffie Elektrisch bijeenkomst plaats in Pakhuis de Zwijger. Van 16:00 tot 18:00 uur verzorgt de gemeente Amsterdam een bijeenkomst over de overstap op elektrisch rijden voor ondernemers.
LMB en afzetwagen
Als gekoelde producten worden afgeleverd via een mobiele koelbox met elektrisch vervoer is er geen CO2-uitstoot. Ook vermindert het aantal vervoersbewegingen in Amsterdam.