Bouwlogistiek en de grachtengordel

We willen een veilige, bereikbare en leefbare stad. Amsterdam heeft dagelijks ook heel veel goederen nodig. In de grachtengordel, waar de straten smal zijn en vaak éénrichtingsverkeer, is dit een puzzel voor goederenvervoer. Een afgesloten weg door een verbouwing komt dan heel slecht uit. Gelukkig zijn er creatieve aannemers. Bij de verbouwing van een hotel op de Prinsengracht komt het bouwmateriaal over water. Via de bouwsteiger bereiken de goederen het pand zonder hinder voor het verkeer.

Leefbaarheid grachtengordel

In de grachtengordel is de openbare ruimte zeer beperkt en veel straten zijn éénrichtingsverkeer. Wanneer er in zo’n straat ook nog een stremming bij komt door bijvoorbeeld een verbouwing of verhuizing, ontstaat er een knelpunt. Bewoners kunnen hun woning niet bereiken, winkels kunnen niet meer bevoorraad worden en hulpdiensten hebben geen vrije doorgang meer. Dit bouwproject laat zien dat er efficiënt bevoorraad kan worden zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid van de stad.

In Amsterdam vinden altijd bouwprojecten plaats. Bijvoorbeeld nieuwbouw, verduurzamen van woningen en het herstel van verzwakte bruggen en kademuren. Het is van groot belang om de benodigde (bouw)logistiek in goede banen te leiden. Zodat we de stad ook tijdens al deze bouwwerkzaamheden bereikbaar, veilig en leefbaar houden. Het programma Logistiek van de gemeente Amsterdam richt zich daarom op de aanpak, afstemming en coördinatie van (bouw)logistiek. Dit doen we samen met bouwbedrijven, ondernemers en andere organisaties.

Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

GENERAL INQUIRIES
borgholm@qodeinteractive.com

SOCIAL MEDIA