Bakfiets bezorgt pakketjes van ondernemers Haarlemmerbuurt

Ondernemers in de Haarlemmerbuurt gaan met een elektrische bakfiets bestellingen gebundeld leveren aan klanten in Amsterdam. Dit moet zorgen voor een kostenverlaging voor ondernemers én voor minder verkeer en uitstootvrij transport. De proef is opgezet door de ondernemersvereniging (BIZ) van de Haarlemmerbuurt, met ondersteuning van de gemeente Amsterdam.

Bezorging met elektrische bakfietsen

Een aantal keer per week haalt de bezorgdienst Peks de pakketten op bij de ondernemers die door klanten in Amsterdam zijn besteld. Ze bezorgen de pakketjes daarna bij de Amsterdammers thuis. Dit doen ze met de elektrische bakfietsen van Cargoroo. De ondernemers kunnen zelf ook de bakfiets gebruiken om bijvoorbeeld naar de groothandel te gaan. Met de proef willen de ondernemers en de gemeente samen verkennen of kosten en bezorgtijd verminderd kunnen worden door dit gebundelde elektrische vervoer.

Minder verkeer en uitstoot

De ondernemers in de Haarlemmerbuurt regelen veel van hun inkopen en bezorgingen zelf. Dit kost de ondernemers extra tijd en geld. Deze proef moet zorgen voor een vermindering van verkeer en uitstoot, omdat er maar met één bezorgdienst wordt bezorgd. Voor de ondernemers wordt de logistiek slimmer georganiseerd en kan de proef dienen als voorbeeld voor andere ondernemers in Amsterdam. De proef duurt in totaal 7 maanden. Hierna wordt geëvalueerd in hoeverre de proef kostenbesparend is zodat de ondernemers zelf verder kunnen gaan met de proef en er geen ondersteuning vanuit de gemeente meer nodig is.

Blije ondernemers

Alice Ernest, voorzitter van de BIZ Haarlemmerbuurt: “Als ondernemers van de Haarlemmerbuurt zijn we blij met deze proef. We zijn al langer aan het nadenken hoe we producten op een verantwoorde manier bij onze klanten kunnen krijgen. En hoe leuk is het als de winkel waar je graag bij koopt, het artikel binnen een redelijke tijd bij je aan de deur kan komen afleveren, zonder de stad extra te belasten met uitstoot of met dubbel parkeren op de stoep.”

Uitstootvrij verkeer

Stadsverkeer is een van de grootste vervuilers in Amsterdam. Daarnaast is er een toenemende druk op de openbare ruimte. Daarom werkt Amsterdam toe naar volledig uitstootvrij verkeer in 2030 en stimuleert de gemeente in samenwerking met het bedrijfsleven alternatieve vervoersoplossingen.

Laat een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

GENERAL INQUIRIES
borgholm@qodeinteractive.com

SOCIAL MEDIA